Fakta
- Bachelor (3 år)
Om uddannelsen
Udover at arbejde med at skabe og formidle elektronisk musik og lydkunst kommer du, som studerende på Elektronisk musik og lydkunst, til at lære en masse om at udvikle og gennemføre projekter. Du skal derfor, udover at arbejde med dine egne kunstneriske projekter, være indstillet på en høj grad af samarbejde, og på at løse opgaver i fællesskab med dine medstuderende og i samråd med eksterne samarbejdspartnere.
Ud over undervisningen arrangerer SDMKs studerende på Elektronisk musik og lydkunst festivalen Lydknust, de finder sted i april.
Endelig har vi på SDMK også et stærkt fokus på musikersundhed, så du lærer at passe på dig selv og undgå unødvendige skader og udfordringer.
Skema
Dit skema vil variere fra uge til uge i løbet af året. Nogle fag har du kun i begrænsede perioder i løbet af året, mens der er andre fag du har hele året. Foruden de skemalagte fag skal regne med afsætte tid til øvning og til studieaktiviteter der ikke er skemalagte, som fx masterclasses, workshops og koncerter. Når du ikke har skemalagte kan du reservere ledige lokaler til øvning alene eller sammen med andre studerende.
Nedenstående er et eksempel på hvordan et skema kan se ud i en tilfældig uge i løbet af året.
FAQ
Typiske spørgsmål og praktisk info
Konservatorieuddannelserne i Danmark består af en bacheloruddannelse på 3 år, en kandidatuddannelse på 2 år samt en overbyggende solistuddannelse på yderligere 2 år.
Optagelse på bacheloruddannelsen er udelukkende baseret på, hvordan du klarer optagelsesprøverne, og alle kan derfor i princippet søge ind, da der ikke kræves en særlig uddannelsesbaggrund.
Til optagelsesprøverne skal du præsentere dig selv og dit musikalske projekt.
Optagelsesprøverne til SDMK's bacheloruddannelser ligger altid i begyndelsen af januar. Find datoerne for de kommende prøver her.
Undervisningen på SDMK's uddannelser kombinerer praktiske fag, der øger dine færdigheder som musiker og teoretiske fag, der giver dig en forståelse for musikkens grundlag. Du lærer desuden af undervise gennem musikpædagogiske fag samt formidle og søsætte projekter gennem entreprenørskabsfagene.
Foruden den skemalagte undervisning kan du opleve masterclasses og clinics med inspirerende musikalske personligheder, tværfaglige fokusuger, studieture og meget andet.
Læs mere om fag og fagbeskrivelser for uddannelsen her:
Læs mere om de generelle bestemmelser for uddannelsen:
Bacheloruddannelsen indeholder følgende fag:
Al skemalagt undervisning foregår som udgangspunkt på SDMK i Esbjerg mellem klokkken 8 og 18. Dog kan der i forbindelse med projekter, masterclasses og anden ekstraordinær undervisning være placeret undervisning uden for dette tidsrum.
Vi har samlet en række generelle spørgsmål og svar om økonomi, ECTS, studiesteder, merit osv. på denne side.
Har du spørgsmål vedr. uddannelsen, kan du kontakte:
- Studieleder Mads Kjær Jensen
+45 92150632 / mkj@sdmk.dk - Studiesekretær Lene Kielsen
+45 63119915 / lki@sdmk.dk